Patek

konecne zase patek

Patek

uzijte si to dnes na LET it ROLL

Patek

v noci byla prolita krev


konecne patek....

Volba prezidenta

me je v podstate jedno ,zda to vyhraje pan Klaus nebo pan Svejnar. Pro me je podstatne jedno a to, že jsou oba pravicaci. I kdyz nechapu, ze jim nevadi hlasy od komunistu. Sice to nejsou ti stejni co nas tu 40 let terorizovali, ale stale se mnozi z nich hlasy k minulosti....

Jak bych volil kdybych mohl:

Prof. Ing. Václav Klaus, CSc. - u nej je mi sympaticke, ze tu i pres obtize zustal. zna mistni pomery. ma dokonale zmapovanou ceskou politickou scenu,ale zaroven ji uz za tech 19 let muze byt dost silne ovlivnen.
ma stale porad vysokou uroven vystupovani. Zena Livie roly 1. Damy zvlada, rek bych na vybornou.

Ph.D. Jan Švejnar - ekonom jako V.K. o jeho kvalitach se daji vest spory. jedni rikaji uznavany svetovy ekonom. jini rozebiraji jeho prace pro top ekonom. casopisy po celem svete z kterych vypliva, ze az tak dobry zrejme nebude. Spis si nejsem jist jestli bych byl pro, aby 1. Dama neumela dobre cesky. jeho dve deti umi cesky velice poskrovnu i kdyz se vsude pise, jak mluvi plynule cesky, tak pri rozhovoru v tv me o tom nepresvedcily.

co maji spolecneho:
- narozeni v Praze VK (1941 - 67let) JS (1952 - 56let)
- ekonomove VK (obor ekonomika zahraničního obchodu) JS (obor ekonomie rozvojovych zemi)
- vrcholovi sportovci VK - odbijena, kosikova , JS - lyzovani
- oba maji za manzelky ekonomky
- 2 deti VK (Vaclav, Jan), JS (Laura,Daniel)

ted je otazkou, zdali pomerne vysoky vek u VK ho nebude nejakym zpusobem limitovat. ono preci jenom clovek okolo 70 neni tak pruznej jako o 10 let mladsi protivnik.

ted po dopsani a zhrnuti vsech pro a proti si vubec nejsem jist koho bych volil. Nevim, ktery znich by byl pro Ceskou republiku vetsim prinosem. Bohuzel je musim srovnavat s ikonou ceskoho prezidenstvi a to panem Havlem. Myslim, ze dalsi prezidenti uz budou pouze v jeho stinu. a bude trvat zrejme par let. nez si Ceska republika najde opet takovou osobnost jako byl Masaryk ci Havel. Jen doufam, ze to bude driv nez rozdil mezi temi to prezidenty 1918 / 1989 (71)


Streda

basen pro dnesni den zatim nemam